Panduan memulakan dengan berbayar vs Percuma Laman Web untuk dibina

Panduan membina

Pembangun laman web dalam talian mempunyai beberapa perbezaan di antara mereka, dan yang paling jelas sekali ialah antara pembina dibayar dan percuma. Pembina laman web percuma cenderung agak asas: fungsi yang cukup untuk mendapatkan pekerjaan yang dilakukan, tetapi tidak sesuai untuk mereka yang mencari pilihan yang lebih lengkap.

Sebaliknya, pembangun laman web yang dibayar cenderung untuk menawarkan faedah tambahan, seperti penyesuaian tanpa had, domain hosting, pendaftaran URL adat, dan banyak lagi. Syarikat yang berbeza menawarkan bonus yang berbeza bersama-sama dengan perkhidmatan mereka.

Wix.com – Percuma vs Dibayar Pilihan

Wix adalah salah satu pembangun web yang paling popular di luar sana. Yang mempunyai hampir 50 juta pengguna, laman web ini adalah popular. Yang lebih penting lagi, ia menawarkan pelbagai ciri-ciri pada kedua-dua pilihan percuma dan berbayar nya.

Dengan akaun pengguna percuma, Wix menawarkan tan template untuk dipilih. Membina laman web adalah semudah mengisi tempat kosong – secara harfiah. Setelah anda memilih template, anda menggantikan teks dengan anda sendiri. Kurang dari sepuluh minit untuk mendapatkan laman web yang berdiri dan berjalan. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa memilih template lain selepas anda membuat laman anda bermakna membina semula dari bawah ke atas.

Dengan akaun yang dibayar, Wix membuka beberapa ciri-ciri tambahan. Bukan sahaja pengguna dapat mengeluarkan iklan, tetapi mereka boleh menyesuaikan nama domain mereka sendiri, serta akses yang lebih penyimpanan dan jalur lebar daripada pengguna bebas boleh. Ini adalah pilihan yang lebih baik untuk pengguna yang berniat untuk menjalankan laman web e-dagang, kerana kurangnya bandwidth boleh membuktikan untuk menjadi masalah sebaliknya.

Weebly – Percuma vs Dibayar Pilihan

Weebly, seperti Wix, adalah luar biasa popular. Dengan lebih dari 140 juta pelawat unik setiap tahun, Weebly melihat sebanyak mungkin pembaca yang Wix tidak, jika tidak lebih. Wix juga menawarkan pelbagai tema untuk dipilih, semua yang dibahagikan kepada kategori berdasarkan kepada jenis laman web. Pilihan bebas Weebly membolehkan pengguna untuk membuat halaman yang tidak terhad, tetapi hanya enam boleh dipaparkan pada waktu tertentu. Mereka juga menyediakan hosting percuma.

Pilihan dibayar mereka telah berbeza-beza antara manfaat. Pada $ 4 setiap bulan, Weebly membolehkan pengguna untuk menghubungkan laman web mereka untuk domain sendiri dan untuk menghilangkan penjenamaan dari laman web ini, di samping sokongan premium dari tim pakar. The $ 8 setiap bulan menambah pilihan ciri-ciri lebih multimedia dan fungsi pencarian tapak. Dan akhirnya, versi perniagaan, pada $ 25 setiap bulan, menawarkan semua yang anda boleh fikirkan. Ini pakej penuh – e-dagang dan setiap ciri lain yang mungkin.

Dibayar Versus Percuma Laman Web Pembina

Kedua-dua pembangun laman web adalah contoh perbezaan antara vs percuma dibayar versi pembangun laman web terkemuka. Walaupun banyak gol dari pemilik laman web dapat dipenuhi dengan pilihan bebas, orang yang ingin menjana pendapatan melalui laman web mereka dan sekarang perniagaan yang ditubuhkan akan lebih baik melabur dalam pilihan yang dibayar.

Terdapat beberapa pembina laman web percuma di luar sana, dan banyak dari mereka mempunyai pilihan tambahan modal yang pengguna boleh menggunakan untuk meningkatkan halaman mereka. Sebaliknya, ada pembangun laman web yang memerlukan pembayaran setiap bulan, tetapi manfaat tambahan yang mereka berikan biasanya berbaloi.

Akhirnya, sama ada anda memilih pembina laman web percuma atau yang dibayar adalah bergantung kepada keperluan anda. Jika anda ingin maju dan kawalan keselamatan yang lebih baik, membayar untuk itu; jika semua yang anda inginkan adalah sebuah laman web peribadi yang kecil, maka sebuah laman web bebas adalah lebih daripada cukup.


Atikal ini adalah hak cipta dari perekablogpro

Sila lihat video arahan kami

Leave a Comment