Bagaimana Untuk Menjual Perkhidmatan di Internet

Dalam ekonomi Internet hari ini, semua perniagaan, sama ada tempatan atau antarabangsa, mesti mempunyai kehadiran dalam talian. Menjual perniagaan perkhidmatan di Internet adalah lebih mudah daripada pernah anda lakukan Arahan Membuat keputusan untuk perkhidmatan yang anda akan ditawarkan: perundingan, programing, menulis, menterjemah, pengajaran, adalah beberapa contoh yang baik atau perkhidmatan yang dapat anda sediakan dari mana-mana sahaja.
Anda juga boleh menyediakan perkhidmatan seperti berkebun atau menghias rumah, sebagai contoh, tetapi jangkauan anda dan strategi pengiklanan akan terhad kepada kawasan tempatan. Mengenalpasti pasaran sasaran anda. Tulis semua yang mentakrifkan pelanggan ideal anda. Pertimbangkan umur, kepentingan mereka, taraf ekonomi dan apa masalah atau kebimbangan mereka kini mempunyai khidmat anda boleh selesaikan untuk mereka. Juga menilai halangan yang mungkin menyebabkan mereka teragak-agak untuk membeli perkhidmatan anda.
Ini akan ditangani dalam maklumat yang anda berikan di laman web anda. Untuk mencari maklumat ini, sila lihat di forum-forum yang khusus kepada perkhidmatan anda. Anda boleh melihat apa yang orang yang bertanya dan apa jawapan. Laman web dan blog lain yang berurusan dengan perkhidmatan yang anda akan menawarkan. Jika anda sudah beroperasi di luar talian, menghantar soal selidik kepada pelanggan semasa anda. Gunakan Soalan Wordtracker Tool percuma yang memberitahu anda apa soalan pengguna Internet menaip ke dalam enjin carian mereka. Apabila anda mengakses alat, anda hanya perlu menaip perkataan yang adalah berkaitan dengan perkhidmatan yang anda tawarkan, dan lihat apa soalan datang dalam keputusan. Melanggan untuk berdagang majalah yang menyiarkan berita dan kandungan tentang perkhidmatan anda.
Pilih 5-10 kata kunci. Dalam dunia dalam talian, kata kunci adalah segala-galanya dari segi membuat perniagaan anda kelihatan. Kata kunci apa jua pelanggan berpotensi anda menaip ke dalam enjin carian mereka ketika mereka mencari untuk sesuatu perkhidmatan seperti yang anda tawarkan. Jadi, sebagai contoh, jika anda menawarkan perkhidmatan anda dalam terjemahan dari bahasa Inggeris ke dalam bahasa Sepanyol, orang-orang yang mencari perkhidmatan ini mungkin menaip “Bahasa Inggeris untuk perkhidmatan penterjemahan Bahasa Sepanyol” atau “sewa penterjemah Bahasa Inggeris ke Bahasa Sepanyol”. Setiap contoh-contoh ini dirujuk sebagai kata kunci (atau kadang-kadang frasa kata kunci). Anda boleh mencari kata kunci yang tepat bahawa orang-orang menaip pada Tool Kata kunci Penyelidikan percuma Google Adwords. Hanya taip kategori umum
perkhidmatan yang anda merancang untuk menawarkan, dan Google akan meludah keluar semua kata kunci yang berkaitan yang pengguna jenis. Tool ini juga memberikan anda volume carian, jumlah persaingan, dan statistik lain setiap tentang kata kunci. Memilih 09:55 kata kunci Google menyediakan anda dengan yang terbaik mewakili perkhidmatan yang anda akan menawarkan. Membeli nama domain. Pergi ke Godaddy.com atau NameCheap.com untuk membeli domain untuk laman web anda (ia akan menelan belanja kira-kira AS $ 10 setahun). Nama yang anda pilih seharusnya menjadi kata kunci yang mewakili perkhidmatan yang anda tawarkan. Jadi, sebagai contoh, jika frasa kata kunci yang terbaik adalah Bahasa Inggeris ke Terjemahan Bahasa Sepanyol, nama domain anda harus
EnglishToSpanishTranslations.com (atau biz, atau. Info). Jika nama yang anda pilih tidak boleh didapati, menambah satu lagi perkataan (seperti “beli,” “terbaik,” “membeli,” atau “mendapatkan”) di depan, atau satu perkataan pada akhir seperti “di sini” atau “sekarang.” Anda juga boleh meletakkan sengkang antara kata-kata seperti Inggeris-Sepanyol-Translations.com juga. Apabila nama domain laman web anda adalah kata kunci dioptimumkan seperti ini, halaman anda adalah lebih berkemungkinan untuk muncul dalam hasil carian enjin apabila seseorang mencari selama tempoh itu. Mendapatkan hosting. Anda boleh mendapatkan akaun hosting di Godaddy, HostGator, atau mana-mana pembekal lain hosting banyak dalam talian. Hosting biasanya berharga antara $ 5 dan $ 20 sebulan, bergantung kepada jumlah simpanan yang anda nyatakan. Ikuti tutorial pada akaun hosting anda membeli untuk membuka akaun dan menjadi tuan rumah nama domain anda.
Akaun Perniagaan PayPal. Ini adalah percuma, dan ia akan membolehkan anda untuk meletakkan butang perintah PayPal di laman web anda. Ikut arahan PayPal untuk melakukan ini. Merekabentuk laman web anda dengan penyunting HTML. Membeli editor Dreamweaver HTML atau anda boleh menggunakan perkhidmatan percuma seperti NVU. Ikut arahan perkhidmatan editor HTML untuk mewujudkan halaman. Latar belakang laman web anda seharusnya ringan berwarna atau putih. Halaman tajuk utama rumah anda perlu menjadi kata kunci yang paling penting.
Laman-laman lain atau tajuk-tajuk di laman anda harus termasuk yang lain 5 hingga 10 kata kunci yang anda pilih. Setiap kepala atau muka surat perlu menawarkan satu artikel berkaitan dengan setiap kata kunci, dan barang itu hendaklah termasuk maklumat yang berharga kepada bakal pelanggan anda: “5 Perkara Cari di Sepanyol Untuk Bahasa Inggeris Perkhidmatan Penterjemahan,” sebagai contoh. Di bahagian bawah setiap halaman, terangkan perkhidmatan yang anda tawarkan dan termasuk butang PayPal anda atau nombor untuk memanggil untuk membuat pesanan. Juga memastikan bahawa semua maklumat perhubungan anda pada setiap halaman. Laman upload HTML atau laman anda ke akaun hosting anda dengan mengikuti arahan akaun hosting. Memandu trafik ke laman web anda. Anda boleh melakukan ini dengan usaha bebas promosi melalui Facebook, Twitter, forum dan blog posting, online secara percuma mengklasifikasikan, YouTube, atau dibayar pengiklanan seperti PPC (pay per klik) surat berita pengiklanan banner, ezine (majalah dalam talian), dan banyak lagi.
Subscribe berita kami
...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Math Captcha
37 + = 44