10 Makanan Untuk pencuci Colon usus perut kita

Info kesihatan
 

Kolon adalah bahagian terakhir dan yang paling penting dalam sistem penghadaman. Ia ekstrak air dan garam daripada sisa pepejal. Untuk mempunyai sistem penghadaman yang sihat maka pembersihan kolon adalah sangat penting. Ia juga mencegah kanser kolon.

Di sini kita senarai 10 makanan atas untuk membersihkan kolon perut kita

1. Lemon : Buah-buahan sitrus adalah sangat berkesan dalam pembersihan kolon, terutamanya limau. Minum segelas jus lemon pada waktu pagi membantu membersihkan dan detox badan.

2. Bayam : Bayam membantu melindungi saluran pencernaan dari penyakit dan boleh membersihkan kolon.

3. Teh Hijau : Teh Hijau diperkaya dengan banyak manfaat kesihatan. Ia akan menjadi baik jika kita minum teh hijau untuk detox hati.

4. Kekacang : Kacang buah pinggang dan lentil adalah baik untuk membersihkan kolon dan menggalakkan sistem penghadaman yang sihat.

5. Seluruh Bijian : Bijian adalah rendah kalori dan cholesterol.You mesti termasuk bijirin dalam diet anda untuk membersihkan kolon. Oleh kerana kandungan serat yang tinggi, ia juga baik untuk pencernaan.

6. Alpukat : The Omega- 3 minyak di Alpukat membantu membersihkan kolon. Omega -3 minyak bertindak sebagai pelincir pada dinding usus dan membuang semua toksin dan sisa makanan sisa.

7. Ikan: The Omega -3 asid lemak dan minyak dalam ikan membantu membersihkan sistem dan juga meningkatkan penghadaman.

8. Bawang putih: Bawang putih merupakan herba yang mempunyai banyak manfaat kesihatan. Ia juga merupakan salah satu makanan untuk pembersihan kolon.

9. Jus buah-buahan: Buah Jus kaya dengan serat yang membantu dalam pembersihan garam yang menyahtoksin sistem. Jadi termasuk jus buah-buahan dalam carta diet anda.

10. Brokoli Pucuk : Brokoli Pucuk membersihkan usus dan memastikan ia bersih. Ia juga membersihkan hati dan menggalakkan pencernaan yang sihat.

Facebook Comments

1 thought on “10 Makanan Untuk pencuci Colon usus perut kita

Leave a Reply