Tentang laman web peribadi

Personal web

Laman web peribadi yang membolehkan orang untuk meluahkan diri mereka dalam talian. Orang ramai boleh membuat portfolio online, galeri foto, dan blog untuk berkomunikasi dengan rakan-rakan dan sekeluarga. Anda boleh berkongsi pengetahuan anda tentang sukan, filem, buku, atau sekolah. Anda juga boleh berkongsi karya seni anda dan menggunakan laman web anda sebagai titik pelancaran untuk kerjaya anda.


Terdapat banyak perkhidmatan yang membolehkan anda membina laman web peribadi. Beberapa sumber yang boleh didapati secara percuma, dan lain-lain kos bayaran. Terdapat pelbagai pilihan untuk rakyat semua peringkat kemahiran dan keperluan. Anda boleh menggunakan alat-alat rangkaian sosial seperti MySpace dan Facebook untuk terus berhubung dengan rakan-rakan sekerja dan rakan-rakan. Anda boleh menggunakan perkhidmatan blog seperti Blogger atau LiveJournal untuk berkongsi berita peribadi dengan keluarga.

Anda juga boleh membuat portfolio online dengan resume, penulisan, dan sampel kerja untuk bakal majikan. Anda boleh memilih perkhidmatan yang menyediakan anda dengan template dan pembina laman web, atau anda boleh membuat laman web anda sendiri dari awal dengan menggunakan Hypertext Markup Language (HTML) atau pembina laman web. Laman web boleh memudahkan kerja anda atau sebagaimana yang canggih yang anda suka.


Atikal ini adalah hak cipta dari perekablogpro


Hubungi kami disini

Leave a Comment