Ramai pendatang baru eCommerce berfikir bahawa membuka kedai dalam talian terlalu berisiko, sukar dan akan membebankan mereka.


Sekiranya anda masih berfikir sama, kami mendapat berita baik: anda boleh memilih dropshipping! Memulakan kedai dalam talian dengan dropshipping, anda boleh mempunyai sumber pendapatan tambahan bersama dengan tugas utama anda atau mendapatkan kemerdekaan kewangan penuh dengan perniagaan anda sendiri.

Mungkin anda berfikir bahawa anda harus berteknologi tinggi, berpengalaman dalam pemasaran dan mempunyai banyak kemahiran perniagaan lain?

Mari mengetahui bagaimana anda boleh melancarkan kedai anda sendiri, dan ia akan menjadi:

mudah seperti ABC;
berpatutan kepada sesiapa sahaja;
disesuaikan sepenuhnya.
Lihat dan lihat sendiri – tidak ada yang luar biasa di dalamnya!

Apa yang dikatakan dropshipping dan kenapa patut dicuba?
Dropshipping adalah model perdagangan yang membolehkan anda menjual produk tanpa stok dan inventori. Anda mencari pembekal dan meletakkan gambar dan penerangan produk mereka di platform internet anda. Apabila pelanggan pesanan sesuatu dari laman web anda, anda menghantar pesanan ini kepada pembekal yang menyampaikan produk yang dipesan langsung ke alamat pelanggan anda. Perbezaan antara harga pembekal dan harga anda adalah margin keuntungan anda.

Sebagai perbandingan dengan model runcit tradisional, skim dropshipping meminimumkan risiko anda. Pelaburan awal anda sangat kecil kerana anda tidak perlu membeli produk dan membayar storan mereka.

Perkara-perkara lain yang membuat dropshipping pilihan ideal untuk perniagaan dalam talian?
Anda tidak akan menghadapi stok yang berlebihan atau kekurangan barangan.
Anda tidak perlu berurusan dengan pembungkusan dan penghantaran bungkusan.
Jika anda ingin memperluaskan perniagaan anda, anda boleh mempelbagaikan produk yang ditawarkan pada bila-bila masa; tiada had untuk anda.

Idea perniagaan dan produk baru boleh diuji dengan cepat dan dinilai.
Sekiranya anda tidak bersedia menyerahkan tugas utama anda, anda boleh menjalankan tapak dropshipping anda dalam masa lapang anda.Sebagai satu-satunya perkara yang anda perlukan untuk dropship adalah Internet, anda boleh bekerja dari mana saja di dunia.

Anda boleh menetapkan margin keuntungan yang besar seperti yang anda mahukan.
Dan jika kita membandingkan penurunan harga dengan cara-cara perdagangan lain tanpa inventori, misalnya, dengan pemasaran afiliasi, jelas terlihat bahawa dropshipping jauh lebih menguntungkan. Anda tidak mendapat bayaran komisen kecil sahaja – anda boleh menetapkan apa-apa harga, semuanya bergantung kepada kehendak dan akal sehat anda.

Anda juga boleh memasukkan kos penghantaran pada harga akhir dan menawarkan penghantaran percuma kepada pelanggan anda. Ini akan membantu anda dalam membentuk imej jenama positif dan meningkatkan kepercayaan pelanggan.

Mengapa lebih baik untuk melancarkan kedai dalam talian?
Secara umumnya, dropshipper boleh menawarkan produk di mana-mana platform: fikir akaun rangkaian sosial, dalam blog, di laman web. Tetapi mempunyai kedai dalam talian khusus meningkatkan peluang anda untuk berjaya.


 

 
Pertama sekali, kedai dalam talian khusus mengilhami kepercayaan yang lebih besar. Ia lebih baik dan lebih mudah digunakan. Anda tahu bahawa tidak ada peluang kedua untuk membuat kesan pertama, jadi reka bentuk yang menarik adalah langkah pertama untuk memenangi pengiktirafan pelanggan.

Kedai dalam talian adalah lebih mudah untuk mempromosikan daripada akaun di rangkaian sosial atau blog. Semua manfaat iklan berbayar akan menjadi pelupusan anda.

Anda boleh menambah blog ke kedai dropshipping anda. Blogging boleh membawa anda banyak faedah. Artikel blog yang berkaitan dan berkualiti memungkinkan untuk menyertai pemasaran kandungan dan SEO yang sangat meningkatkan kedudukan anda

Selain itu, laman eCommerce mempunyai banyak instrumen berguna yang menjadikannya mudah untuk pelanggan. Mereka boleh menapis produk dengan pelbagai ciri, menambahkan produk ke kereta dan senarai permintaan, menonton gambar dalam galeri pelanggan, dan lain-lain. Kedai online amatur dalam media sosial pucat berbanding dengan fungsi laman web eCommerce profesional.

Apa yang anda perlukan untuk memulakan kedai dalam talian dengan dropshipping?
Untuk melancarkan laman web anda sendiri, anda perlu mempelajari pasaran terlebih dahulu untuk mencari niche yang baik. Terdapat banyak kajian dan instrumen dalam talian yang ditumpukan untuk mencari niche yang menjanjikan. Cara paling mudah ialah menggunakan Google AdWords dan Google Trends untuk mengetahui trend apa yang sedang meningkat sekarang.

Kemudian anda harus membeli domain dan hosting. Nama domain yang baik harus menunjukkan segera apa yang menjual kedai anda. Ia juga harus mudah diingat dan SEO dioptimumkan, jadi masukkan beberapa kata kunci di dalamnya.

Kemudian anda harus memilih platform atau sistem pengurusan kandungan (CMS) yang sesuai. Salah satu CMS yang paling mudah untuk kedai dalam talian ialah WordPress – ia adalah percuma, mesra pengguna, selamat dan disesuaikan sepenuhnya. Terdapat banyak plugin berguna yang mengoptimumkan prestasi tapak anda.

Get in touch

Location

Blk528 pasir ris dr. singapore 510528

Contact Us

Phone : + 6583994632

Our Hours

MON-FRI 09:00 – 19:00

SAT-SUN 10:00 – 14:00

Leave a Comment