Memulakan perniagaan yang pertama boleh menjadi sukar dan tertekan

Panduan permulaan perniagaan langkah demi langkah ini akan membantu anda memahami cara melancarkan perniagaan dan apa yang diperlukan untuk berjaya.

panduan permulaan perniagaan Adakah anda ingin memulakan perniagaan, tetapi anda tidak pasti bagaimana untuk meneruskan? Adakah anda lebih baik menjadi bos daripada mengambil pesanan dari satu?Jika ya, anda berada dalam syarikat yang baik. Setiap tahun, beratus-ratus ribu orang di Amerika Syarikat sahaja menjadikan impian mereka sebagai pemilik perniagaan menjadi realiti

Seperti anda, mereka bermula dengan keinginan untuk memulakan perniagaan mereka sendiri, tetapi dalam kebanyakan kes, pengetahuan praktikal yang sangat sedikit tentang cara untuk mencapai impian mereka. Benar, terdapat banyak sumber di luar sana yang memberikan petua permulaan, lakukan dan tidak boleh dilakukan dan cerita kejayaan. Tetapi cuba menyingkirkan jualan jualan dari maklumat praktikal memakan masa.

Itulah sebabnya kami mencipta panduan ini. Gunakannya untuk membantu anda menentukan sama ada anda dipotong untuk menjalankan perniagaan anda sendiri, dan meletakkan asas untuk usaha baru anda. Kemudian, apabila anda telah menyelesaikan langkah-langkah dalam panduan ini, gunakan senarai semak perniagaan kami untuk memastikan anda menyelesaikan semua langkah penting untuk melancarkan perniagaan.

Cara Memulakan Perniagaan Anda Sendiri
Cara terbaik untuk memulakan perniagaan adalah untuk memecahkan projek ke langkah-langkah kecil dan menyelesaikan langkah-langkah tersebut satu demi satu. Langkah pertama adalah untuk mengetahui sama ada anda dipotong untuk menjalankan perniagaan anda sendiri.

1. Penilaian Sendiri – Adakah anda dipotong untuk menjalankan perniagaan anda sendiri?
Bermimpi tentang memulakan perniagaan anda sendiri adalah mudah. Menubuhkan perniagaan kecil dan bekerja di sana sehingga menjadi menguntungkan tidak begitu mudah. Ia akan memerlukan masa, wang, tumpuan, ketekunan dan banyak perkara yang tidak banyak bercakap. Sebenarnya, jika anda bertanya kepada pakar “apa yang diperlukan untuk memulakan perniagaan,” jawapan standard yang anda akan biasanya akan memberi tumpuan kepada kemahiran, minat dan pengalaman.
Walaupun perkara-perkara penting (mereka pertama kali berada di senarai bullet di bawah), keperibadian, sikap dan kemahiran lembut sama pentingnya. Sebelum memulakan perniagaan anda, pastikan anda bertanya kepada diri sendiri dan jujur ​​menjawab semua soalan ini:

Apakah kemahiran, minat, pengalaman dan pengetahuan industri yang saya ada?
Adakah saya pemula sendiri atau perlu mempunyai orang lain memberitahu saya apa yang harus dilakukan?
Adakah saya baik dalam merancang, membuat keputusan dan membawanya?
Adakah saya terbuka kepada cadangan, kritikan, dan perubahan?
Adakah saya dapat menetapkan matlamat dan tarikh akhir dan memenuhi tarikh akhir?
Adakah saya dapat terus fokus walaupun keadaannya sukar?
Adakah saya berdua optimis dan realistik?
Adakah saya jujur ​​dalam semua urusan saya dengan orang lain?
Adakah saya belajar dari kesilapan saya dan membuat perubahan berdasarkan apa yang saya pelajari?
Adakah saya yakin diri?
Berapa banyak masa yang boleh saya dedahkan untuk memulakan dan menjalankan perniagaan?
Berapa banyak wang yang saya boleh buat untuk memulakan perniagaan?
Adakah saya bersedia dan sanggup mengambil hutang untuk memulakan perniagaan?
Berapa lama saya memerlukannya untuk menghasilkan wang dari perniagaan?
Bagaimana menyokong ahli keluarga saya?
Berapa banyak wang yang saya perlukan untuk keluar dari perniagaan untuk menyimpan bumbung di atas kepala dan makanan di atas meja?
Apakah jenis perniagaan yang sepadan dengan minat dan kemahiran saya?
BERKAITAN: Tips untuk berjaya dalam perniagaan anda sendiri

Jika anda tidak pasti jenis perniagaan yang ingin anda mulakan, fikirkan minat dan kemahiran anda, dan jenis perniagaan yang mungkin berkaitan dengan kemahiran tersebut. Gunakan bahagian idea perniagaan kami dan senarai perniagaan kami untuk membantu anda menghasilkan idea anda sendiri.

2. Buat penyelidikan untuk menilai idea perniagaan anda

Leave a Comment