Lelaki Singapura membayar $ 9,000 dalam denda trafik yang terkumpul hampir 20 tahun selepas ditahan oleh polis Johor

SINGAPURA – Seorang lelaki warga Singapura yang terhutang denda RM28,000 ditunda selepas ditahan polis Johor pada Sabtu (28 Sept).

Lelaki berusia 60-an itu telah mengumpul 116 denda trafik tidak dibayar sejak tahun 2000, kata agensi berita Malaysia Bernama.

Polis Malaysia menjalankan operasi selama tiga hari yang bermula awal pagi Jumaat melibatkan 116 anggota di kawasan Rehat dan Perkhidmatan Gelang Patah, Iskandar Puteri dan Muzium Tokoh, Jalan Lingkaran Dalam di Johor.

Pihak berkuasa berjaya memperoleh sejumlah 3,174 denda, 2,687 daripadanya adalah warga Singapura.

Timbalan Pengarah Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Bukit Aman Mohd Nadzri Hussain berkata kira-kira RM611,000 dikumpulkan pada pagi Ahad, dengan jumlah itu dijangka meningkat kepada RM750,000 menjelang akhir hari.

Lebih daripada 247,000 denda trafik terkumpul dicatatkan dari 2000 hingga 2019, tambah Nadzri.

Pesalah trafik di Malaysia boleh menyemak status denda mereka melalui portal MyEg atau di rilek.com.my. Orang Singapura dengan denda trafik Malaysia yang luar biasa boleh membuat pembayaran melalui mesin AXS di Singapura.

Nadzri menambah bahawa sebaik sahaja undang-undang permit masuk Malaysia berkuat kuasa, pelanggar trafik Singapura mesti menyelesaikan semua denda mereka sebelum dibenarkan pulang ke Singapura.

Undang-undang permulaan kemasukan kenderaan pada asalnya ditetapkan untuk dikuatkuasakan mulai 1 Oktober, tetapi kementerian pengangkutan Malaysia mengumumkan pada Isnin lalu bahawa ia akan menangguhkan penguatkuasaannya “semasa operasi trafik jam puncak” sehingga notis selanjutnya. AGENSI

dapibus leo.

Lain-lain berita ditempat kami

Panduan permulaan perniagaan langkah demi langkah ini akan membantu anda memahami cara melancarkan perniagaan dan apa yang diperlukan untuk berjaya.

panduan permulaan perniagaan Adakah anda ingin memulakan perniagaan, tetapi anda tidak pasti bagaimana untuk meneruskan? Adakah anda lebih baik menjadi bos daripada mengambil pesanan dari satu?Jika ya, anda berada dalam syarikat yang baik. Setiap tahun, beratus-ratus ribu orang di Amerika Syarikat sahaja menjadikan impian mereka sebagai pemilik perniagaan menjadi realiti

Share berita anda ditempat kami

Ruang masih kosong

Dapatkan post terbaru kami di dalam email anda?

Newsletter Signup Form

Leave a Comment