Bagaimana menjual perkhidmatan anda di-internet

Internet marketing

Dalam ekonomi Internet hari ini, semua perniagaan, sama ada tempatan atau antarabangsa, mesti mempunyai kehadiran dalam talian. Menjual perniagaan perkhidmatan di Internet adalah lebih mudah daripada pernah anda lakukan Membuat keputusan untuk perkhidmatan yang anda akan ditawarkan: perundingan, programing, menulis, menterjemah, pengajaran, adalah beberapa contoh yang baik atau perkhidmatan yang dapat anda sediakan dari mana-mana sahaja.Anda juga boleh menyediakan perkhidmatan seperti berkebun atau menghias rumah, sebagai contoh, tetapi jangkauan anda dan strategi pengiklanan akan terhad kepada kawasan tempatan.
Mengenalpasti pasaran sasaran anda. Tulis semua yang mentakrifkan pelanggan ideal anda. Pertimbangkan umur, kepentingan mereka, taraf ekonomi dan apa masalah atau kebimbangan mereka kini mempunyai khidmat anda boleh selesaikan untuk mereka. Juga menilai halangan yang mungkin menyebabkan mereka teragak-agak untuk membeli perkhidmatan anda. Ini akan ditangani dalam maklumat yang anda berikan di laman web anda. Untuk mencari maklumat ini, sila lihat di forum-forum yang khusus kepada perkhidmatan anda.

 Anda boleh melihat apa yang orang yang bertanya dan apa jawapan. Laman web dan blog lain yang berurusan dengan perkhidmatan yang anda akan menawarkan. Jika anda sudah beroperasi di luar talian, menghantar soal selidik kepada pelanggan semasa anda. Gunakan Soalan Wordtracker Tool percuma yang memberitahu anda apa soalan pengguna Internet menaip ke dalam enjin carian mereka. Apabila anda mengakses alat, anda hanya perlu menaip perkataan yang adalah berkaitan dengan perkhidmatan yang anda tawarkan, dan lihat apa soalan datang dalam keputusan. Melanggan untuk berdagang majalah yang menyiarkan berita dan kandungan tentang perkhidmatan anda.

Pilih 5-10 kata kunci. Dalam dunia dalam talian, kata kunci adalah segala-galanya dari segi membuat perniagaan anda kelihatan. Kata kunci apa jua pelanggan berpotensi anda menaip ke dalam enjin carian mereka ketika mereka mencari untuk sesuatu perkhidmatan seperti yang anda tawarkan. Jadi, sebagai contoh, jika anda menawarkan perkhidmatan anda dalam terjemahan dari bahasa Inggeris ke dalam bahasa melayu, orang-orang yang mencari perkhidmatan ini mungkin menaip “Bahasa Inggeris untuk perkhidmatan penterjemahan Bahasa Sepanyol” atau “sewa penterjemah Bahasa Inggeris ke Bahasa melayu”.

Setiap contoh-contoh ini dirujuk sebagai kata kunci (atau kadang-kadang frasa kata kunci). Anda boleh mencari kata kunci yang tepat bahawa orang-orang menaip pada Tool Kata kunci Penyelidikan percuma Google Adwords. Hanya taip kategori umum perkhidmatan yang anda merancang untuk menawarkan, dan Google akan meludah keluar semua kata kunci yang berkaitan yang pengguna jenis. Tool ini juga memberikan anda volume carian, jumlah persaingan, dan statistik lain setiap tentang kata kunci. Memilih 09:55 kata kunci Google menyediakan anda dengan yang terbaik mewakili perkhidmatan yang anda akan menawarkan.Atikal ini adalah hak cipta dari perekablogproLeave a Comment